Αναρρόφηση βρογχικών εκκρίσεων

Νοσηλεία κατ' οίκον Βρογχικές εκκρίσεις

Αναρρόφηση βρογχικών εκκρίσεων κατ’ οίκον είναι η μηχανική απομάκρυνση από την αναπνευστική οδό των βρογχικών εκκρίσεων με συσκευή αναρρόφησης στο οικείο περιβάλλον του σπιτιού του ασθενή.

Μπορεί επίσης να χρειαστεί σε ασθενή που έχει κάνει εισρόφηση τροφής (π.χ. σε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση).

Γίνεται με εντολή του θεράποντος ιατρού. Χωρίς την ταλαιπωρία μετακίνησης του ασθενούς σε νοσοκομειακό χώρο με ότι αυτό συνεπάγεται (πολύωρη αναμονή, ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, κτλ.). 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκτέλεση της αναρρόφησης είναι η αδυναμία του ασθενή να αποβάλλει τις εκκρίσεις με τον βήχα.

Η αναρρόφηση γίνεται με ειδικό καθετήρα που εισάγεται από την μύτη, το στόμα ή την τραχειοτομία ασκώντας αρνητική πίεση. Υπάρχει η δυνατότητα συλλογής δείγματος, σε ειδική αποστειρωμένη πτυελοπαγίδα, για καλλιέργεια στο μικροβιολογικό μας εργαστήριο σε όλη την διάρκεια του 24ώρου.

Ο ασθενής ανακουφίζεται άμεσα.

Το συντονιστικό κέντρο της εταιρείας Νοσηλευτικές Υπηρεσίες Α.Ε. δίνει προτεραιότητα στις κλήσεις που αφορούν αναρροφήσεις βρογχικών εκκρίσεων. Ένας νοσηλευτής κατ’ οίκον άρτια εξοπλισμένος και εφοδιασμένος από την ιδιόκτητη αποθήκη με υλικά και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας είναι σε ετοιμότητα για άμεση ανταπόκριση  όλο το 24ωρο.

Συμβουλή

Οι ασθενείς που φέρουν καθετήρα σίτισης (Levin) παρουσιάζουν συχνότερα ανάγκη για αναρρόφηση λόγω χαλάρωσης του οισοφαγικού σφιγκτήρα.

Χρειάζεται να σιτίζονται σε καθιστή θέση και να παραμένουν σε αυτή για τουλάχιστον μία ώρα για την αποφυγή εισρόφησης.

Ραντεβού για αναρρόφηση βρογχικών εκκρίσεων κατ' οίκον

Καλέστε μας τώρα στο 210 64 12 600 ή κλείστε online ραντεβού και προγραμματίστε την επίσκεψη νοσηλευτή μας για αναρρόφηση βρογχικών εκκρίσεων κατ’ οίκον.

Όλο το 24ωρο, σε ολόκληρη την Αττική, καθημερινά ακόμη και τις αργίες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.