Ηλεκτροκαρδιογράφημα κατ' οίκον

Ηλεκτροκαρδιογράφημα κατ' οίκον

Το ηλεκτροκαρδιογράφημα κατ΄ οίκον είναι μία απλή, γρήγορη και ανώδυνη εξέταση της καρδιάς στο σπίτι. Η ονομασία του προέρχεται από την ελληνική γλώσσα προδίδοντας τις αρχές της λειτουργίας του: 

      • Ήλεκτρο = ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδίας 
      • Κάρδιο = καρδιά 
      • Γράφος = καταγραφή. 

Η λειτουργία της καρδιάς είναι να εξωθεί το αίμα στους πνεύμονες, όπου εμπλουτίζεται με οξυγόνο και στη συνέχεια  το οξυγονωμένο αίμα να το προωθεί στα υπόλοιπα όργανα του σώματος. Καθώς η καρδιά συστέλλεται και διαστέλλεται συνεχώς, παράγονται «χαμηλά» ηλεκτρικά ρεύματα. 

Το ηλεκτροκαρδιογράφημα καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα των μυών της παλλόμενης καρδιάς αποδίδοντας σε ειδικό χαρτί  χαρακτηριστικά γραφήματα που ονομάζονται επάρματα. Στα επάρματα, ο οριζόντιος άξονας αντιστοιχεί στο χρόνο και ο κάθετος στο ηλεκτρικό δυναμικό.

Η εταιρεία “Νοσηλευτικές Υπηρεσίες Α.Ε.” διαθέτει έμπειρο εξιδεικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό που ακολουθώντας τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού θα έρθει στον χώρο σας για λήψη  ηλεκτροκαρδιογραφήματος με τελευταίας τεχνολογίας καρδιογράφο.

Η διάγνωση του ηλεκτροκαρδιογραφήματος γίνεται από τον ιατρό σας.

Χρήσιμες συμβουλές

Το ηλεκτροκαρδιογράφημα είναι μία ασφαλής εξέταση που δίνει στο θεράποντα ιατρό σημαντικές πληροφορίες. Μπορεί να συνδυαστεί με αιμοληψία κατ΄οίκον καρδιολογικών εξετάσεων όλο το 24ωρο με άμεση έκδοση αποτελεσμάτων από το μικροβιολογικό μας εργαστήριο (24ωρη εφημερία, 365 μέρες)

Ραντεβού για ηλεκτροκαρδιογράφημα
κατ' οίκον

Καλέστε μας τώρα στο 210 64 12 600 ή κλείστε online ραντεβού και προγραμματίστε την επίσκεψη εξειδικευμένου νοσηλευτή μας για λήψη ηλεκτροκαρδιογραφήματος κατ’ οίκον. 

Όλο το 24ωρο, σε ολόκληρη την Αττική, καθημερινά ακόμη και τις αργίες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.