Θεραπεία κατάκλισης κατ' οίκον

Θεραπεία κατάκλισης κατ' οίκον

Θεραπεία κατάκλισης κατ’ οίκον. H κατάκλιση αποτελεί μια από τις πιο επώδυνες συνέπειες της κλινήρους θέσης. Απαιτεί συστηματική φροντίδα ώστε να μην εμφανιστεί και ακόμη πιο εντατική περιποίηση ώστε να θεραπευτεί. Όταν δεν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από εξειδικευμένους επαγγελματίες μπορεί να οδηγήσει σε νέκρωση και σήψη των ιστών.

Κατάκλιση δημιουργείται όταν το άτομο μένει για μεγάλο χρονικό διάστημα ακινητοποιημένο. Συχνά επικρατεί η λανθασμένη κοινή πεποίθηση πως αφορά άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με κινητικά προβλήματα ή κατάκοιτους. Στην πράξη όμως είναι εξίσου πιθανό να δημιουργηθεί σε άτομα νεαρότερης ηλικίας που αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα, όπως σκλήρυνση κατά πλάκας. Ακόμη και νεαρά άτομα με παροδικά κινητικά προβλήματα (τραυματίες, εγχειρισμένοι κτλ) είναι πιθανό να χρειαστούν περιποίηση κατάκλισης κατ’ οίκον.  

Ως κατάκλιση ορίζεται η πληγή ή το έλκος που δημιουργείται στο δέρμα στις περιοχές του σώματος που βρίσκονται σε διαρκή πίεση και τριβή.

Η μακροχρόνια πίεση που ασκείται πάνω στο δέρμα όπου υπάρχουν οστικές προεξοχές (ισχία, πτέρνες, ιερό, ωμοπλάτες) οδηγεί σε ισχαιμία, οίδημα, φλεγμονή και νέκρωση των ιστών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έλκος και άνοιγμα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τα υλικά κορυφαίας ποιότητας  σε συνδυασμό με την υψηλή εξειδίκευση εγγυώνται την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μας.

Η κατάκλιση χωρίζεται σε 4 στάδια από ερυθρότητα και οίδημα αρχικά ως εκτεταμένη νέκρωση.

  • Στο πρώτο στάδιο εμφανίζεται ερυθρότητα άνευ εντυπώματος σε ανέπαφο δέρμα. Αποχρωματισμένο δέρμα, θερμότητα, σκλήρυνση και οίδημα είναι δείκτες ειδικά σε άτομα με πιο σκούρο δέρμα.
  • Στο δεύτερο στάδιο εμφανίζεται απώλεια μερικού πάχους δέρματος και αφορά την επιδερμίδα, το χόριο ή και τα δύο. Το έλκος είναι επιφανειακό και εμφανίζεται ως γδάρδιμο ή φλύκταινα.
  • Στο τρίτο στάδιο εμφανίζεται απώλεια ολικού πάχους δέρματος, περιλαμβάνει καταστροφή και μερική νέκρωση των ιστών κάτω από το δέρμα, χωρίς την εμφάνιση σπηλαίου.
  • Το τέταρτο στάδιο περιλαμβάνει νέκρωση ιστών ή καταστροφή μυών και οστών, σχηματισμός σπηλαίου.

Η άμεση θεραπεία των πληγών είναι αναγκαία για να μην μεγαλώσουν και ανοίξουν γιατί τότε η επούλωση είναι πιο δύσκολη και χρονοβόρα. Η εταιρεία “Νοσηλευτικές Υπηρεσίες Α.Ε.” διαθέτει άριστα εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό με μεγάλη εμπειρία τόσο στην θεραπεία κατάκλισης κατ’ οίκον όσο και στην πρόληψη της δημιουργίας τους.

  • Ο έλεγχος και η φροντίδα της κατάκλισης γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού. Παράλληλα γίνεται αξιολόγηση από το ειδικά εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό που ακολουθεί τα πρωτόκολλα περιποίησης κατάκλισης σε όλα τα στάδια.
  • Οι νοσηλευτές εκτελούν τη φροντίδα κατάκλισης κατ’ οίκον ή τη θεραπεία της, άρτια εφοδιασμένοι με υλικά περιποίησης από την ιδιόκτητη αποθήκη της εταιρείας.
Οφέλη για τον ασθενή

Στους ασθενείς που έχουν υψηλά ποσοστά να δημιουργήσουν κατακλίσεις η συστηματική τοπική καθαριότητα και ατομική υγιεινή σε συνδυασμό με συχνή αλλαγή θέσης είναι η μεγαλύτερη πρόληψη και προφύλαξη.

Στην πρόληψη της δημιουργίας κατάκλισης συμβάλλει σε μεγάλο ποσοστό η διατήρηση της καλής θρεπτικής κατάστασης του ασθενούς

Ραντεβού για θεραπεία κατάκλισης κατ' οίκον

Καλέστε μας τώρα στο 210 64 12 600 ή κλείστε online ραντεβού  και προγραμματίστε την επίσκεψη νοσηλευτή μας για φροντίδα και θεραπεία κατάκλισης  κατ’ οίκον.

Όλο το 24ωρο, σε ολόκληρη την Αττική, καθημερινά ακόμη και τις αργίες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.