Νοσηλευτής στο σπίτι.
Αυτός ο άγνωστος, στην πρώτη επίσκεψη.

Νοσηλευτής στο σπίτι. Μια ιδέα που εγείρει εύλογες απορίες και μπορεί να ανησυχήσει κάθε ασθενή αλλά και τους οικείους του. Ποιες προσδοκίες να καλλιεργούν και τι να περιμένουν καλώντας έναν άγνωστο στο ίδιο τους το σπίτι?

Το ευαίσθητο της συνεργασίας και ο φόβος του άγνωστου δημιουργούν κλίμα αμφιβολίας και διερεύνησης, τουλάχιστον μέχρι να αποκτηθεί εμπιστοσύνη.

Αυτός είναι και ο κρίσιμος παράγοντας. Η εμπιστοσύνη, η οποία δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν οικοδομηθεί.

Νοσηλευτής στο σπίτι

Ο νοσηλευτής έχει καθήκον να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις και την εκπαίδευσή του ώστε να αντιληφθεί άμεσα τις ιδιαιτερότητες κάθε περίπτωσης.


Με ψυχραιμία και ενσυναίσθηση ο νοσηλευτής πρέπει να έρθει σε συνεννόηση πρώτου επιπέδου με τον ασθενή ή τους οικείους του. Οφείλει να ακούσει προσεκτικά τα δεδομένα της περίπτωσης ώστε να εξάγει συμπεράσματα.


Για παράδειγμα ένας ανοϊκός ασθενής μπορεί να εκφέρει τη λέξη πόνος αλλά πίσω από αυτήν να ενυπάρχει το αίσθημα του φόβου.
Οι γνώσεις του νοσηλευτή παίζουν καθοριστικό ρόλο. Η κατάρτιση του, η εμπειρία και η ικανότητα του να αντιλαμβάνεται τις καταστάσεις οδηγούν σε καίρια συμπεράσματα. Η επικοινωνία και επεξήγηση αποδεικνύει στην πράξη πως είναι αντάξιος της εμπιστοσύνης που πρέπει να δείξει το περιβάλλον του ασθενούς.


Η σχέση που θα αναπτυχθεί μεταξύ του νοσηλευτή στο σπίτι του ασθενούς και των οικείων θα κρίνει εν πολλοίς τις εντυπώσεις και τα κυρίαρχα συναισθήματα μέσω των οποίων θα ξεπεραστούν η ανασφάλεια της πρώτης συνάντησης.


Καθήκον κάθε νοσηλευτή στην πρώτη επίσκεψη στην οικία του ασθενούς είναι η κατανόηση της κατάστασης στο σύνολο της. Σταθμίζοντας αντικειμενικά και υποκειμενικά χαρακτηριστικά όπως η καθαυτή κατάσταση του ασθενούς αλλά και το περιβάλλον στο οποίο ενυπάρχει.


Αυτό οδηγεί τον νοσηλευτή σε ήρεμη, υπομονετική και άκρως επεξηγηματική συμπεριφορά ως προς τη μεθοδολογία και τις ενέργειες του.


Σε κάθε περίπτωση, η αγάπη για τον συνάνθρωπο, οι ευγενικοί τρόποι και η κατάρτιση του νοσηλευτή είναι οι αξίες και οι δεξιότητες που θα δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον που αποτελεί προϋπόθεση αποτελεσματικής συνεργασίας επικοινωνίας για το καλό του ασθενούς, και των οικείων του.


Η εταιρεία Νοσηλευτικές Υπηρεσίες Α.Ε. εγγυάται για το προσωπικό της, τον άνθρωπο που θα έρθει ως νοσηλευτής στο σπίτι σας. Έχει μόνιμη συνεργασία με ευσυνείδητους επαγγελματίες, απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επενδύει συνεχώς στην επανακατάρτισή τους ενώ τους παρέχει ό,τι χρειάζεται για να επιτελέσουν αποτελεσματικά και ουσιαστικά το έργο τους.

Για να διασφαλίσει πως ο κάθε νοσηλευτής που επισκέπτεται το σπίτι σας έχει μοναδική του έννοια την υγεία του ασθενούς.


Επειδή η Νοσηλευτικές Υπηρεσίες Α.Ε. τοποθετούν πρώτα και πάνω απ’ όλα τον άνθρωπο.

Καλέστε το συντονιστικό κέντρο στο 2106412600 για πληροφορίες και άμεση επίσκεψη των νοσηλευτών, ολόκληρο το 24ωρο και τον Αύγουστο,  σε ολόκληρη την Αττική.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print
Η εταιρεία "Νοσηλευτικές Υπηρεσίες Α.Ε." τοποθετεί πρώτα και πάνω απ' όλα τον άνθρωπο, τη ζωή και την αξιοπρέπειά του.
Νοσηλευτικές Υπηρεσίες Α.Ε.

Τα πάντα για νοσηλεία κατ' οίκον.

24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο