Παγκόσμια ημέρα

Νοσηλευτή

12 Μαΐου 2023

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου, στη μνήμη της Φλόρενς Ναϊτινγκέιλ της γυναίκας που θεωρείται πως θεμελίωσε τη νοσηλευτική επιστήμη.

Γεννήθηκε στις 12 Μαΐου 1820. Από νεαρή ηλικία βρισκόταν πάντα δίπλα στον άνθρωπο προσφέροντας υπηρεσίες σε ασθενείς και ευπαθείς ομάδες. Όπως η ίδια υποστήριζε αισθανόταν την βοήθεια αυτή ως “θεϊκό κάλεσμα”.

Παρά το γεγονός πως η οικογένεια της την ωθούσε σε παραδοσιακή μόρφωση η ίδια στρεφόταν διαρκώς στην περίθαλψη των ασθενών καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Στους κύκλους της έγινε γνωστή ως “η κυρία με τη λάμπα”. Παγκόσμια αναγνώριση της προσέδωσαν οι προσπάθειες για τη διάσωση των τραυματιών κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κριμαίας. Αυτή της η συνεισφορά, της πρόσφερε τον χαρακτηρισμό ως “ο Άγγελος της Κριμαίας”.

Η αρθρογραφία της σχετικά με τους υγειονομικούς κανόνες που θα έπρεπε να τηρούνται ώθησε του φορείς υγείας να προσαρμόσουν νέες συνθήκες και να εφαρμόσουν πρωτόκολλα τα οποία περιόρισαν αισθητά τις μολύνσεις κατά τη διάρκεια που ο ασθενής δέχεται νοσηλεία.

Ίδρυσε νοσηλευτική σχολή στο Λονδίνο η οποία άνοιξε το δρόμο της επιστημονικής εκπαίδευσης στη νοσηλεία.

Η Φλόρενς Ναϊτινγκέιλ υποστήριξε και δίδαξε την ανάγκη της νοσηλείας κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες υγιεινής και πρακτικής εφαρμογής. Με τον τρόπο αυτό καθιερώθηκε διεθνώς η και για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία η επιστήμη της νοσηλείας.

Το έργο της δείχνει στη σύγχρονη εποχή τη σπουδαιότητα της ορθής και επιστημονικής εφαρμογής της νοσηλείας. Καταρρίπτει έτσι κάθε μύθο περιστασιακών τεχνικών οι οποίες έχουν τις βάσεις τους στην εμπειρική λογική, δίνοντας παράλληλα αρνητικά αποτελέσματα στους ασθενείς.

Κατανοώντας πλήρως την αξία και τη σπουδαιότητα του νοσηλευτή ως πυλώνα της υγείας η εταιρεία Νοσηλευτικές Υπηρεσίες Α.Ε. τιμά τη μνήμη της πρωτεργάτριας της σύγχρονης επιστήμης της νοσηλευτικής.

Οι νοσηλευτές της υπηρετούν πιστά την επιστήμη, τηρούν απαρέγκλιτα τις σύγχρονες, ορθές πρακτικές με σκοπό τη διαφύλαξη της υγείας του ανθρώπου. Εκπαιδεύονται συνεχώς, χρησιμοποιούν άριστα υλικά νοσηλείας ενώ παράλληλα απολαμβάνουν τις συνθήκες εργασίας που αξίζουν ώστε να υπηρετούν απαρέγκλιτα και ευσυνείδητα το λειτούργημά τους.

Νοσηλευτικές Υπηρεσίες Α.Ε 

Πρώτα ο Άνθρωπος.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print
Η εταιρεία "Νοσηλευτικές Υπηρεσίες Α.Ε." τοποθετεί πρώτα και πάνω απ' όλα τον άνθρωπο, τη ζωή και την αξιοπρέπειά του.
Νοσηλευτικές Υπηρεσίες Α.Ε.

Τα πάντα για νοσηλεία κατ' οίκον.

24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο