Υποκλυσμός κατ' οίκον

Νοσηλεία κατ' οίκον Υποκλυσμός

Υποκλυσμός κατ’ οίκον, χαμηλός ή υψηλός, (ευρύτερα γνωστός ως κλύσμα κατ’ οίκον) με την αξιοπιστία και την εμπειρία της εταιρείας “Νοσηλευτικές Υπηρεσίες Α.Ε.”

Ο υποκλυσμός (κλύσμα) είναι η εισαγωγή διαλύματος στο έντερο από το ορθό μέσω εύκαμπτου σωλήνα. Σκοπός είναι η διέγερσή του εντέρου και η διευκόλυνση αποβολής του περιεχομένου του.

Η κένωση του εντέρου ανακουφίζει άμεσα τον ασθενή ειδικά σε περιπτώσεις που αφορούν χρόνιες παθήσεις, δυσκολία στη μετακίνηση, υπέργηρους, λήψη ψυχιατρικών φαρμάκων. 

Ο υποκλυσμός στο σπίτι, χαμηλός ή υψηλός, βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και ανακουφίζει τον ασθενή στον οικείο χώρο του χωρίς την πολύωρη αναμονή ή τον κίνδυνο λοιμώξεων που επιφέρει το νοσοκομειακό περιβάλλον. 

Η δυσκοιλιότητα αν και δεν είναι νόσος αλλά σύνολο συμπτωμάτων, αποτελεί την τρίτη κύρια αιτία που οδηγεί τους ασθενείς σε εξωτερικά ιατρεία. Τα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά κοινή συνισταμένη τους αποτελεί η φράση «πως μπορώ να ενεργηθώ;»

Ο υποκλυσμός (κλύσμα), εκτός από την ανακούφιση του ασθενούς από την δυσκοιλιότητα εφαρμόζεται και στην προετοιμασία για διαγνωστικούς ή προεγχειρητικούς σκοπούς.

Η εταιρεία Νοσηλευτικές Υπηρεσίες Α.Ε. διαθέτει έμπειρο και επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό νοσηλευτών με πολλά χρόνια στον κλάδο της νοσηλείας κατ’ οίκον. Γνωρίζουν πώς να συμπεριφερθούν στον ασθενή και τους οικείους του και κυρίως, να προσφέρουν τη δέουσα προσοχή και σεβασμό. Οι νοσηλευτές της εξυπηρετούν καθημερινά σημαντικό αριθμό περιστατικών που αφορούν σε χαμηλό ή υψηλό υποκλυσμό κατ’ οίκον με ειδική συσκευή. Είναι επίσης εξαιρετικά εξοικειωμένοι για περιστατικά που απαιτούν χαμηλό ή υψηλό υποκλυσμό και σε κολοστομία (κλύσμα σε κολοστομία).

Συχνές ερωτήσεις

Ο χρόνος δράσης και η ποσότητα του αποτελέσματος του υποκλυσμού ποικίλλει. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (φάρμακα, διατροφή, ακινησία,  μέρες δυσκοιλιότητας, κτλ.) Μπορεί να έχει απόδοση άμεσα ή εντός 24ώρου.

Ο υποκλυσμός σαν πράξη δεν πονάει γιατί χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα υλικά. Είναι άβολη διαδικασία και η πρόκληση της κινητικότητας του εντέρου μπορεί να είναι ενοχλητική.

Το έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό της ΝΥ θα έρθει για αλλαγή στο σακουλάκι κολοστομίας σε άμεσα προγραμματισμένη επίσκεψη. Μεμονωμένη ή συστηματική.

Οφέλη για τον ασθενή

Ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων υποφέρει από δυσκοιλιότητα.  Δυσκολεύει την καθημερινότητά τους σε βαθμό που να αποτελεί την τρίτη πιο συχνή αιτία επίσκεψης σε εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείων.

Ο υποκλυσμός κατ’ οίκον (κλύσμα κατ’ οίκον)  προσφέρει άμεση ανακούφιση χωρίς πολύωρη αναμονή ή τον κίνδυνο λοιμώξεων που επιφέρει το νοσοκομειακό περιβάλλον

Ραντεβού για υποκλυσμό κατ' οίκον

Καλέστε μας τώρα στο 210 64 12 600 ή κλείστε online ραντεβού και προγραμματίστε επίσκεψη νοσηλευτή μας για υποκλυσμό κατ’ οίκον. 

Όλο το 24ωρο, σε ολόκληρη την Αττική, καθημερινά ακόμη και τις αργίες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.