Φροντίδα εγκαυμάτων κατ' οίκον

Φροντίδα εγκαυμάτων κατ' οίκον

Η φροντίδα εγκαυμάτων κατ’ οίκον αφορά την περιποίηση και αλλαγή του εγκαύματος στο σπίτι.

Τραύμα ονομάζεται στην ιατρική “κάθε βίαιη καταστροφή ιστών, εσωτερική ή εξωτερική, ανεξάρτητα από το αίτιο που την προκάλεσε”.

Το έγκαυμα είναι ένα τραύμα του δέρματος ή άλλων ιστών που συνήθως προκαλείται από:

  • τη θερμότητα,
  • το κρύο,
  • τον ηλεκτρισμό,
  • τις χημικές ουσίες,
  • την τριβή,
  • την υπεριώδη ακτινοβολία.

Ο έλεγχος, η φροντίδα και αλλαγή του εγκαύματος κατ’ οίκον εξαρτάται από το βάθος του εγκαύματος  και την έκταση.

Διαφοροποιείται ανάλογα με τον βαθμό και τον τύπο του εγκαύματος, το πάχος των κατεστραμμένων ιστών και τη συνολική επιφάνεια βλάβης.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού ή με αξιολόγηση από ειδικά εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό που ακολουθεί τα εξειδικευμένα πρωτόκολλα περιποίησης εγκαύματος.

Η εταιρεία “Νοσηλευτικές Υπηρεσίες Α.Ε.” έχει νοσηλευτικό προσωπικό με μεγάλη εμπειρία  στην θεραπεία του εγκαύματος κατ’ οίκον. Επίσης οι νοσηλευτές είναι εφοδιασμένοι με υλικά περιποίησης κατάλληλα για κάθε βαθμό και τύπο εγκαύματος από την ιδιόκτητη αποθήκη υλικού.  

Πρόκειται για υλικά υψηλής ποιότητας κατασκευής, κατασκευασμένα από τις πλέον αξιόπιστες εταιρείες του χώρου. Εξειδικευμένα ώστε να ανταποκρίνονται σε κάθε τύπο τραύματος, να βοηθούν στη θεραπεία τους και να αποτρέπουν τη δημιουργία μολύνσεων. 

Τύποι εγκαυμάτων

Έγκαυμα πρώτου Βαθμού

Τα εγκαύματα που επηρεάζουν μόνο τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος είναι γνωστά ως επιφανειακά ή εγκαύματα πρώτου βαθμού. Τα επιφανειακά εγκαύματα εμφανίζονται ως κοκκίνισμα, χωρίς φουσκάλες, και ο πόνος διαρκεί περίπου τρεις μέρες.

Έγκαυμα δεύτερου βαθμού

Όταν ο τραυματισμός εισχωρήσει σε μέρος του υποκείμενου στρώματος του δέρματος, τότε λέμε ότι έχουμε ένα – εν τω βάθει – μερικού πάχους έγκαυμα ή έγκαυμα δεύτερου βαθμού. Σε αυτή την περίπτωση εμφανίζονται φουσκάλες που είναι πολύ επώδυνες.

Έγκαυμα τρίτου βαθμού

Σ’ ένα ολικού πάχους έγκαυμα ή έγκαυμα τρίτου βαθμού, ο τραυματισμός εκτείνεται σε όλα τα στρώματα του δέρματος. Συχνά δεν υπάρχει πόνος και η καμένη περιοχή είναι δύσκαμπτη. Σε ένα έγκαυμα τέταρτου βαθμού ο τραυματισμός επεκτείνεται σε βαθύτερους ιστούς, όπως στους μύες, στους τένοντες, ή στα οστά. Η απαιτούμενη θεραπεία εξαρτάται από το είδος και την σοβαρότητα του εγκαύματος.

Συμβουλές για τον ασθενή

Η επισκόπηση και φροντίδα εγκαύματος κατ’ οίκον πρέπει να γίνεται από εξιδεικευμένο προσωπικό  με σκοπό την αξιολόγηση και  διαφύλαξη της διαδικασίας επούλωσής του. 

Σε περίπτωση που χρειάζεται μπορεί να γίνει συνδυασμός με ατομική υγιεινή κατ’ οίκον, τοπική καθαριότητα ή αλλαγή πάνας κατ’ οίκον, αιμοληψία κατ’ οίκον και άλλες νοσηλευτικές υπηρεσίες που είναι στην διάθεση του ασθενούς για την διευκόλυνσή του. 

Ραντεβού για φροντίδα εγκαυμάτων κατ' οίκον

Καλέστε μας τώρα στο 210 64 12 600 ή κλείστε online ραντεβού και σε συνεννόηση με το συντονιστικό κέντρο προγραμματίστε επισκέψεις για την περιποίηση εγκαύματος με συστηματικές ή μεμονωμένες επισκέψεις σε ώρα, μέρες και συχνότητα που εξυπηρετεί.

Όλο το 24ωρο, σε ολόκληρη την Αττική, καθημερινά ακόμη και τις αργίες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.