Φροντίδα στομίας κατ' οίκον

Η φροντίδα στομίας κατ΄οίκον μπορεί να είναι η περιποίηση και αλλαγή στο σπίτι της:

  • κολοστομίας (παρά φύση έδρα)
  • ειλεοστομίας
  • ουρητηροστομίας (ουροστομίας)
  • γαστροστομίας
  • νεφροστομίας
  • τραχειοστομίας

αναλόγως το σημείο και το όργανο που εξυπηρετεί.

Η στομία είναι το αποτέλεσμα μιας χειρουργικής επέμβασης με σκοπό την δημιουργία ανοίγματος-στομίας στο δέρμα.

Εκεί συνδέεται το πάσχον όργανο.

Στόχος της στομίας είναι να αλλάξει την πορεία που ακολουθούν τα κόπρανα ή τα ούρα προκειμένου να απομακρυνθούν από τον οργανισμό. Αυτό γίνεται γιατί  τμήματα του γαστρεντερικού ή του ουροποιητικού συστήματος νοσούν ή έχουν υποστεί βλάβη.

Όσον αφορά την γαστροστομία στόχος είναι η σίτιση όταν αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί δια του στόματος (μόνιμη κατάσταση).

Στόχος της τραχειοστομίας είναι η εγχειρητική τομή της τραχείας με σκοπό τον αερισμό του ασθενή.

Η στομία είναι μόνιμη ή προσωρινή ανάλογα με τον ιατρικό λόγο που την επέβαλε. Είναι πολύ σημαντικό η στομία και το περιστομικό δέρμα να διατηρείται καθαρό, στεγνό και υγιές. Έτσι διαφυλάσσεται η σωστή εφαρμογή των σάκων ή καθετήρων και η αποφυγή μολύνσεων.

Η εταιρεία “Νοσηλευτικές Υπηρεσίες Α.Ε.” με το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό αναλαμβάνει την φροντίδα και περιποίηση της στομίας σας με επισκέψεις στον χώρο σας τις ημέρες και ώρες που σας εξυπηρετούν περισσότερο καθώς και στην συχνότητα που απαιτείται. Σε περίπτωση που χρειάζεται μπορεί να γίνει συνδυασμός με ατομική υγιεινή κατ’ οίκον, τοπική καθαριότητα ή αλλαγή πάνας κατ’ οίκον, αιμοληψία κατ’ οίκον και άλλες νοσηλευτικές υπηρεσίες που είναι στην διάθεση του ασθενούς για την διευκόλυνσή του.

 

Οφέλη για τον ασθενή
Ραντεβού για
φροντίδα στομίας κατ' οίκον

Καλέστε μας τώρα στο 210 64 12 600 ή κλείστε online ραντεβού και προγραμματίστε την επίσκεψη νοσηλευτή μας για φροντίδα στομίας κατ’ οίκον.

Όλο το 24ωρο, σε ολόκληρη την Αττική, καθημερινά ακόμη και τις αργίες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.