Χριστούγεννα με ασθενή κατ οίκον

Χριστούγεννα για τον ασθενή στο σπίτι.
Κάντο, να είναι γιορτή.

Οι γιορτές πλησιάζουν.

Στο σπίτι ένας ασθενής με χρόνιο νόσημα ή ευρύτερα με προβλήματα υγείας.

Η γιορτή των Χριστουγέννων είναι γιορτή αγάπης. Αγάπης για όλους. Και ο ασθενής έχει την ανάγκη της ζεστασιάς των εορτών.

   • δίνουμε χρώμα στο σπίτι και διακοσμούμε όπως πάντα ώστε να κατανοήσει ο ασθενής πως δεν αλλάζει κάτι. Δεν επηρεάζει αυτός αρνητικά τις συνήθειες της οικογένειας. Η ζωή μπορεί να είναι όμορφη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αρκεί να κοιτάζουμε αισιόδοξα.
   • προσπαθούμε πάντα να ελέγχουμε τη συμπεριφορά και τους τρόπους μας ώστε να μην δίνουμε ποτέ το αίσθημα πως ο ασθενής είναι βάρος για εμάς.
   • προσκαλούμε φίλους και συγγενείς.
   • έρευνες κοινωνιολόγων δείχνουν πως η συνύπαρξη με τα παιδιά βοηθά πολύ τους ηλικιωμένους βελτιώνοντας έως και 90% την ψυχοσυναισθηματική τους υγεία.
   • η συνεύρεση της οικογένειας κατά τις εορταστικές ημέρες θα δώσει μεγάλη χαρά στον ασθενή η οποία θα βοηθήσει την ψυχολογία και την υγεία του.
   • εάν ο ασθενής δεν μπορεί να μετακινηθεί, για κάποιες στιγμές οι συγκεντρωμένοι οικείοι του ας βρεθούμε (εάν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας του) στο δωμάτιο που βρίσκεται.

Ο ασθενής στο σπίτι, σίγουρα δεν έχει επιλέξει την ασθένεια του. Όμως η αγάπη μπορεί να τη νικήσει. Πολλές φορές η νίκη, είναι στην ψυχή, στα συναισθήματα και στις αναμνήσεις μας.

Οι γιορτές είναι για όλους. Και το μήνυμα των Χριστουγέννων μας δίνει την ευκαιρία να δώσουμε στον ασθενή την ελπίδα, που έχει τόσο ανάγκη.

Στην εταιρεία Νοσηλευτικές Υπηρεσίες Α.Ε φροντίζουμε και βοηθάμε τον ασθενή. Εξειδικευμένοι νοσηλευτές προσφέρουν με ευθύνη και ενσυναίσθηση τις υπηρεσίες τους.

 Oλόκληρο το 24ωρο, κάθε μέρα και τις αργίες  σε ολόκληρη την Αττική.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print
Η εταιρεία "Νοσηλευτικές Υπηρεσίες Α.Ε." τοποθετεί πρώτα και πάνω απ' όλα τον άνθρωπο, τη ζωή και την αξιοπρέπειά του.